Het einde in zicht!
Inmiddels zijn we veilig in Laos gearriveerd - na een onbeschrijflijke busreis (voor details moet je bij onze moeders zijn)-en hebben we eindelijk even tijd om een update op de weblog te zetten!
Thailand, 5 mei 2011
Vanuit een klein paradijsje in Chiang Mai blikken we terug op onze laatste twee weken bij His Child. We bevinden ons op dit moment in een soort resort voor missionaries waar mensen van over de hele wereld op zoek zijn naar rust. Wij ook! Want eind april was in een woord te omschrijven als: gekkenhuis!
Pasen was hierin een van de vele hoogtepunten. Het leek onsnamelijk gaaf om tijdens paasnacht in het weeshuis te logeren. Na de nodige waarschuwingen van onze director (luizen, huidziektes en voor ons onbekende virussen) was het zover. Niet alleen wij maar ook de kids + staf keken er ontzettend naar uit want nog nooit eerder hadden ze logees gehad! Ons bed bestond uit een dun houten matje met een muskietennet erboven (lag nog best lekker eigenlijk!). Als echte moeders gingen we,na een verhaaltje te hebben voorgelezen, alle bedden af voor een nachtzoen. Dit waren ze natuurlijk niet gewend en leidde tot verschillende reacties. Sommigen doken weg, anderen waren helemaal overdonderd maar over het algemeen vonden ze het heel leuk! Ons nachtje was niet van hele lange duur want 's ochtendsvroeg om 4 uur moestten we er uit om het grote paasontbijt voor te bereiden! Met hulp van 3 meiden stonden om 5.00uur (ontbijttijd) de tafels vol met: sandwich brood, jam, pindakaas, hagelslag, chocoladevlokken, gekookte eitjes, gebakken bacon, plakjes cake, bananen en vruchtensap. Het was een zeer geslaagd Paasontbijt, eentje die we ons nog lang zullen blijven herinneren. Na afloop deden alle buikjes pijn van de hoeveelheid eten...
Drukte en koffie
Naast ons wekelijkse programma hadden we voor de laatste weken nog een enorme to do list met extra dingetjes. Zo hebben een welcomesbord in elkaar geknutseld, de kindergartenteachers mee uit
lunchen genomen, het Youth Center versierd (dat uitliep in een enorm verfgevecht haha!), emotionele afscheidsfeestjes op de kindergartens gehad, een bijzondere fellowship voor het team geleid
waarin we een voetenwassing hebben gedaan, tot diep in de nacht foto's geplakt; kortom, erg weinig geslapen! En heel veel koffie gedronken!
Koninginnendag
Ook in Cambodja proosten ze op de koningin! Ondanks het missen van een ambassade in Phnom Penh hebben we hier op 30 april een heus oranje feest gebouwd met
echte ouderwetse spelletjes, een traditionele rommelmarkt, Nederlandse muziek en niet te vergeten... Hollandse hapjes! We keken onze ogen uit! Er waren bitterballen, stukjes kaas, ontbijtkoek,
suikerbrood, appeltaart, poffertjes, kipsate met patat en last but not least: LEIDSE HUTSPOT! Zie je, we komen echt niets tekort hier! Wat was het een leuke dag!
Surpriseparty
Voor het eerst in ons leven hebben we een echte surpriseparty gehad! Hoewel Janna stiekem al wat doorhad, wist Marijcke nog van niets. Nadat we zondagochtend
onder leiding van de nederlandse Pauline ons hele huis hadden opgeruimd (het leek wel of er een bom ontploft was) en zoveel mogelijk al in koffers hebben geprobeerd te proppen, zouden we bij onze
buurvrouw gaan lunchen. Met de smoes dat ze beneden iets in de oven had staan, liepen we gezamenlijk de trap af, gewapend met een ovenwant. De deur ging open en... daar stond het hele team!
Surprise!! Toen pas realiseerden we dat het afscheid er echt aan kwam! Na een hele lieve, bijozndere enemotionele speech van onze buurvrouw Pauline (uit Zuid-Afrika) hielden we het al niet meer
droog. Marco had een hartverwarmende speech (van 4 kantjes!) met als afsluiting een mooi gebed. Wat hebben we toch een geweldig team! Welke echt als een tweede familie voelt en we straks heel hard
gaan missen. Gelukkig hebben we nog geen definitief afscheid hoeven nemen want we komen nog terug voor drie dagen :).
Asiareis
Inmiddels hebben we Bangkok alweer verlaten waar we genoten hebben van het Thaise eten en zijn we alle drukte van de afgelopen weken aan het verwerken. Wat zijn we allebei moe! Alles komt er nu ff
uit! Gelukkig hebben we elkaar en is het vooral erg gezellig samen. Na Laos nog even terug naar Cambodja om vervolgens de 18e naar Maleisie te vertrekken voor onze laatste 9 dagen vakantie. Wat
boffen we toch dat we dit allemaal mogen doen!
We kijken er ook al wel een beetje naar uit om terug te zijn in Nederland en fantaseren al over allerlei dingen die we thuis gaan doen! Maar voor nu eerst nog genieten van de jungle!
Heel veel liefs,
Janna & Marijcke
We gaan aftellen!
Houden jullie nou vakantie of zijn jullie eigenlijk nog steeds 2 drukke baasjes????
:-)
Hoewel we echt proberen rustig aan te doen, hebben we op de een of andere manier toch elke dag een zeer volgepakt programma! Wel heel leuk allemaal! We zijn blijkbaar niet zo goed in niets doen...
hoi lieve meiden,
Weten jullie al wanneer je weer in Cambodja bent?
Zondag of maandag?
En lekker genieten hé van de rust, want die drie dagen in Cambodja kun je rusten wel vergeten, we zetten de koffie vast klaar! ;)
Hoihoi,
Wat een superleuk verhaal, en vooral mooie en leuke belevenissen! Dat is nog eens levenservaring!
Knap trouwens dat jullie nog niet omvallen van de slaap! ;)
Ik heb een laatst een email gestuurd, hoop dat jullie hem ontvangen hebben.. Heel erg sorry dat het zo lang duurde!
Hele fijne tijd nog daar & ontspan, jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!
Liefs Krista
Ik zal jullie weblog wel gaan missen hoor! Dank voor de mooie verhalen opnieuw. Geniet van alle indrukken in deze laatste periode.
xxx,
mama/Marleen
Waarom verbaast het mij niks dat alle dagen toch volzitten? Haha.
Dan moet ik toegeven dat ik nu een Onboshuizens volle agenda heb, dus ik moet mijn mond houden. Supervet om weer even wat van jullie te horen. Geniet van je vakantie!
Ha Meiden,
Super leuk om weer wat te lezen inderdaad. En geniet echt ontzettend van deze weekjes vakantie, relaxen en verwerken! Succes ook met de laatste loodjes en het afscheid nemen, zwaar maar de herinneringen blijven!!
Liefs
ps ik mis het skypen :)
Pauline, we komen zondag de 15e aan in Phnom Penh met.. het vliegtuig! Dat bespaart ons namelijk 32uur trein/bus en dat vonden we wel de moeite! We zijn rond 12.30uur op het vliegveld!
Zouden we de 17e een nachtje bij jullie mogen logeren? Daar verheugen we ons nu al op ;) en op de koffie natuurlijk haha. Zullen we wel nodig hebben komende weken... Succes met de verhuizing! We missen jullie hoor!
we komen jullie een hele fijne laatste week toewensen
terug uit noord frankrijk en belgie( vanwege kou en natofschoon dat in de caravan wel meevalt)
vandaag zijn wij dus echt 55jaar getrouwd daarom vanavond een dinertje somewhere.
succes met alle afscheid en afronden na deze bizondere periode .liefs en xxxxx van opi en omi