1 April en Daddy Big
Wat kunnen vijf dagen snel voorbij vliegen! Vorige week heeft Daddy Big (Tom in het Khmai is groot haha) een bezoekje aan Cambodja gebracht. Echt heel bizar om opeens je vader over de vloer te
hebben! Nederland en Cambodja lijken twee zo verschillende werelden voor ons!
Vrijdag 1 april was het zover: vol verwachting stonden we letterlijk op onze tenen op zoek naar het bekende gezicht van papa Tom. Toen er een karretje vol tassen naar buiten kwam rijden, kon het
niet anders dan dat Tom daar achter liep! Van de 50 kilo die hij meesjouwde bleek 10 kilo van hem te zijn en... wel 40 kilo voor ons! Wij waren in onze nopjes! Hoewel dat de ochtend tevoren niet
echt het geval was... wij zijn namelijk heel erg hard in de maling genomen! Je zou denken dat alleen kleine kinderen met 1 april kattenkwaad uithalen, maar moeder Marleen kan er ook wat van! We
kregen namelijk een nachtelijk smsje gevolgd door een email waarin stond dat er een probleempje was met de baggage. Tom was een koffer vergeten mee te nemen naar Schiphol! En er was geen tijd meer
geweest om heen en weer te gaan naar de Houtlaan om ‘m op te halen. Wij flink balen de hele ochtend! Maar kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat alles wat wel aan zou komen mooi meegenomen was en
het belangrijkste was dat Daddy Big kwam. ‘s Middags meteen Marleen geskypt om te horen wat er precies was mis gegaan en wat voor spul er allemaal in Leiden was blijven staan. Na een hele uitleg en
verontschuldigingen kwam de vraag welke datum het was vandaag? Janna: ‘Eén apr..1 APRIL!!! Vervolgens kwam er een bulderend gelach aan de andere kant van de lijn. Wij stonden de springen en te
gillen! Welke moeder doet nou zo iets? Wij hebben dus bij deze besloten dat we voor een revange gaan volgend jaar!
De vier dagen met z'n drieeën zijn echt ongelooflijk snel voorbij gegaan - het leek net een droom! We hadden flink ons best gedaan om een zo druk, vol en leuk mogelijk programma te verzinnen en dat is als je het ons vraagt aardig gelukt. Cambodja is een land van contrasten en zo zaten onze dagen ook in elkaar: sta je ‘s ochtends tussen de armoedige hutjes in de village, lig je een paar uur later te genieten van een Khmaische full-body massage! Het bezoek aan de Killing Fields en Toul Sleng Museum was erg heftig - nog steeds onbegrijpelijk wat mensen elkaar kunnen aandoen. Vervolgens ons helemaal te buiten gegaan op de benauwde en goedkope Russian Market waar papa erg afhankelijk was van ons Khmaische afdingen. De rollen waren sowieso omgedraait deze dagen: ineens draaien wÃj de was, regelen het vervoer, denken aan het eten, enz. Gelukkig doen we de afwas nog steeds niet zelf haha. Na alle projecten te hebben bezocht en stonden we woensdagochtend om 5.00uur op voor de ochtendbus naar de sloppenwijken. Daarna door naar het vliegveld en moestten we afscheid nemen. Wat was dat raar! Die zeven resterende weken leken ineens nog heel lang! Na veel gezwaai bleven we met een dubbel gevoel achter: bekaf van de laatste dagen en een lichte post-highlight depression. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat papa Tom ons ook wel erg mist ;-).
Inmiddels zijn we weer redelijk bijgeslapen (hoewel het nu alweer veel te laat is haha) en is de backpack alweer ingepakt voor Vietnam!! Morgen vertrekken we namelijk voor zes dagen naar onze oosterburen voor wat oplaadtijd. Ivm het Nieuwe Jaar hier zijn alle projecten gesloten. We hebben er heel veel zin in! En voor nu weltrusten!
Supertof dat het zo gezellig was met Daddy Big. Geniet van de laatste weken daar!
Ben benieuwd naar Toms verhalen over jullie gezamenlijke avonturen- donderdag komt ie weer thuis!
En jullie heel veel plezier in Vietnam: spannend hoor, zo'n bus- en bootreis! Rust lekker uit, xxx
Daddy Big. zo zie je maar, alles is relatief. Maar goed dat Hein geen congres in de buurt heeft :)
heel leuk om te lezen dat Tom bij jullie was!
Marleen heeft vorige week uitgebreid verslag gedaan tijdens het koffiedrinken in de kerk, van de
1 aprilgrap. Ha, ik kon het me helemaal voorstellen:)
Nog hele goeie weken en geniet van Vietnam. Ongelofelijk wat jullie allemaal meemaken en zien. Een andere wereld.
hoi lieve dames, wat leuk een bezoek van papa tom!
en nu lekker even vrije dagen.wat zal het vreemd zijn voor jullie om over 7weken weer thuis te zijn.
goei bak van marleen! hier genieten we van lenteweer.maar morgen is dat weer over.
veel succes met het werk en straks sterkte met het afscheid van die schattige kindertjes. ik schreef al eerder maar het plaatsen ging goed mis,maar opnieuw geprobeerd nu. xxxx opi en omi breda
de kind-ouder-relatie blijft altijd bestaan, hoe klein of groot het kind ook (aan het worden) is, hoe jong of oud de ouder ook (aan het worden) is, en zelfs daarna.
en dattie zo levend en levendig is helpt allen enorm!!
letterlijk dichtbij kan zooooo ver zijn, en letterlijk ver weg kan zooooooooo dichtbij voelen.
MOOI HOOR, dit scharnierpunt in jullie leven!
Hee lieve meiden, ben even een inhaalslag aan 't doen op jullie site en deze blog vond ik wel een reactie waard! Wat klinkt dat gezellig zeg en ik kan me heel goed voorstellen dat het ontzettend leuk is om jullie project aan iemand te laten zien.. Volgens mij hadden jullie dat gevoel bij ons al haha! Genieten nog hoor, van die laatste 2 weken!!!!! Geef de kindjes en vrijwilligers ook maar een dikke knuffel van mij! Veel liefs