Hmmm, Cambodjaanse noodles....

Ten eerste: bedankt voor alle lieve, bemoedigende reacties op ons vorige berichtje! Wat fijn om te merken dat zoveel mensen met je meeleven! Maak je maar geen zorgen meer over ons dieptepuntje (wat ook hele goede gesprekken en veel leerzame momenten heeft opgebracht) want daar zijn we weer helemaal uit mede dankzij een geweldig weekend in Phnom Penh. Wat was dat genieten!

Het begon met een groot avontuur toen we na afloop van de Katholieke mis op zaterdagmiddag door een Philipijnse vrouw werden uitgenodigd voor een filmavond bij haar thuis. Dat leek ons wel wat, dus hup de backpack in de auto, wij op de fiets gesprongen en de richtingaanwijzingen gevolgd, afvragend wat ons te wachten zou staan aangezien we deze vrouw nog nooit hadden ontmoet. Ze ging in ieder geval ook naar de kerk, dus dat zat wel goed dachten we. Zodra de portier de poort open deed begon het hele avontuur: een prachtig huis, heerlijk diner inclusief dure rode wijn, vier super gezellige Philipijnse vrouwen, een overvloed aan ingevlogen Zwiterse chocola (lekkere chocola is hier onbetaalbaar voor ons), een groot comfortable bed, badkamer mét bad én sop (daar had Janna nog over gedroomd de nacht ervoor haha), vers gezette cappuchino de ochtend erna gevolgd door een potje badminton. En dat allemaal ook nog eens gratis! Je snapt wel dat wij helemaal ondersteboven waren van de gastvrijheid, gezelligheid en onverwachte luxe. Verder hebben we ons onder andere door het Royal Palace & National Museum gesleurd (dat moet je toch wel gezien hebben na bijna drie maanden Cambodja), onszelf getrakteerd op een echte Khmaise full-body massage en het vooral heel gezellig gehad met z'n tweeen!

Inmiddels zijn we weer thuis in Takhmao en liggen we allebei plat op bed gevloerd door een voedselvergiftiging. Dinsdagavond zijn we hier langs de riverside een hapje gaan eten - hadden we achteraf toch beter niet kunnen doen! Alles kwam er weer uit! We zullen jullie de details besparen... Gelukkig knappen we aardig op en is het best leuk zo samen een beetje rustig aan doen. Maar morgen hopelijk weer aan het werk!

Een dikke kus van Janna & Marijcke!

annelies

Ken je de uitdrukking: wie goed doet, goed ontmoet?
Bijzonder hoor om zo uitgenodigd te worden.

Anne Urai

Mooie verhalen, vaak zijn de onverwachte avonturen de beste :) xx

Pieter

Nou, als jullie zo door die mensen worden ontvangen vragen zij zich waarschijnlijk niet af wat het nut van jullie reis is. Supertof en ook zeker verdiend.

Marleen

Dus Marijcke, jij bent ook ziek geworden? Ach, samen kotsen schept een band zullen we maar denken....Maar ik hoop dat jullie inderdaad snel opknappen. Liefs,
M

Oma de Jonge

Dag lieve stoere meiden, ik heb weer erg genoten van jullie verhalen en de mooie en of leuke foto's. Het is nu donderdagmiddag, we zijn vanmorgen terug gekomen uit Ethiopië. Ik was benieuwd of er weer een nieuw bericht was van jullie en gelukkig daar was jullie verhaal, mijn dag is weer helemaal goed. We hebben het heel druk gehad, maar ook genoten van het mooie weer en de mensen die we nu al zo lang kennen. Alem vond het prachtig dat jullie dit werk doen. ( Ik heb maar een klein beetje opgeschept}
Dag lieverds, ik stop er mee, we gaan nog uit eten bij de benedenburen en dan vroeg naar bed. {We hadden een nachtvlucht en hebben bijna niet geslapen.
Hartelijke groeten, ook van Opa natuurlijk, wordt gauw weer beter en Gods zegen voor jullie en het werk. Dikke kus van Oma de Jonge

wouter

klas nu pas dit en vorig verhaal en ze lijken mij toch echt met elkaar te maken te hebben.....

wij mensen zijn nogal geneigd om van alles te kunnen duiden - wij westerlingen vinden duidelijkheid nogal lekker, omdat we dat nodig (denken te) hebben - maar het leven is er om geleefd te worden: ga maar je weg.

ennuh...het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen

en daar kan heel lang overheen gaan

LIEFS

matthije

Gatver, mama! Ik heb in mijn ontgroening geleerd dat samen kotsen geen band schept. Maar ben blij te horen dat het beter gaat! tot skypse, ik ga even snowboarden! kus!

Van Teylingen

Ben toch erg benieuwd naar de details over de maaguitwerpselen, hoe kan ik aan meer informatie komen?